PROPOZYCJE MENU


 

Menu bankiet

Wersja I

Dania ciepłe:
węgierska zupa gulaszowa/ żurek staropolski (do wyboru)
Zimna płyta:
deski mięs pieczonych
kruche babeczki z pastami serowymi
kurczak tempura z sosem słodko-kwaśnym
mus z wątróbki z cebulą karmelizowaną
roladki z tortilli z serkiem i oliwkami
patery serów/ patery wędlin
schab z sałatką jajeczną
pasztet z żurawiną
jajka garnirowane
grzanka z pastą z tuńczyka i pomidorkiem koktajlowym
tartinki
Sałatki:
pomidory z mozarellą
sałatka grecka
sałatka warzywna
Napoje:
kawa
herbata
Alkohole:
do ustalenia

Wersja II

Dania ciepłe:
strogonoff drobiowy z kajzerką
żurek śląski z białą kiełbaska i jajkiem
pieczeń z szynki w sosie musztardowo-miodowym z puree ziemniaczanym
Zimna płyta:
rolada z łososia z serem riccotta
tatar z pstrąga podawany w muszlach
matijas w sosie jogurtowym z szalotką
pieczona i marynowana polędwica wołowa
delikatny kurczak w occie balsamicznym
szynka parmeńska z melonem
patery mięs pieczonych
kurczak tempura z sosem słodko-kwaśnym
patery wędlin swojskich
patery serów z winogronami
roladki z tortilli z serkiem smakowym i warzywami
tortilla ziemniaczana z oliwką i pomidorkiem
śledzie na 3 smaki
terrina drobiowa z orzechami
wiejski pasztet z brusznicą
sałatka po żydowsku
sałatka z makaronem i szynką
jajka garnirowane
pomidory faszerowane sałatką
mini babeczki z musem czekoladowym i owocami
Dodatki:
pieczywo mieszane
masło
Napoje:
kawa i herbata
woda z cytryną
soki

Menu garden party

Wersja I

Dania grillowe:
Karkówka w ziołach
Żeberka duszone w kapuście
kiełbasa śląska
Warzywa duszone w ziołach prowansalskich
Zimna płyta:
Roladki z tortilli nadziewane oliwkami
Sałatka makaronowa z szynką, serem i ogórkiem
Julienne warzywne z dipami
Sałatka żydowska
Koreczki bankietowe
Finger food
Babeczki z czekoladą i owocami
Sosy do grilla:
ketchup
musztarda
chrzan
Bar gorący:
Herbata, kawa bez ograniczeń
Bar zimny:
Woda, soki

Wersja II

Grill:
Karczek w wiejskich ziołach
Schab w sosie musztardowym
Skrzydełka pikantne w zalewie miodowej
Kiełbaska podkomorzego
Kiełbaska biała
Szaszłyki z indyka
Warzywa duszone
Szaszłyki warzywne
Bufet gorący:
Bigos staropolski/ żurek z jajkiem
Bufet zimny:
Kurczak tempura z sosem słodko-kwaśnym
Mus z wątróbki z cebulą karmelizowaną
Sałatka caprese skropiona Pesto
Terrina drobiowa
Wiejski pasztet z brusznicą
Jajka garnirowane
Pomidory faszerowane sałatką
Mini babeczki z musem czekoladowym i owocami
Ogórki kiszone
Sałatka wiosenna
Sałatka z pomidorów ze śmietaną
Wiejska sałatka z fetą
Pieczywo mieszane
Sosy do grilla:
tzatziki
BBQ
ketchup
musztarda
chrzan
Bar gorący:
Herbata, kawa bez ograniczeń + 2 rodzaje ciasta domowego
Bar zimny:
Woda, soki
Alkohole:
Piwo lane
Wódka biała .

Menu komunia

Wersja I

Przystawka:
Wątróbka z cebulą na salsie jabłkowej
Zupa:
Domowy rosół z makaronem
Drugie danie:
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym/
Filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych
Dodatki:
Puree ziemniaczane/ kluski śląskie
Deser:
Mus z serka mascarpone z wiśniami

Wersja II

Zupa:
Domowy rosół z makaronem
Drugie danie:
Pieczeń w sosie ciemnym
Filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych
Puree ziemniaczane/ kluski śląskie
Plater mięs i wędlin
deski mięs pieczonych
schab nadziewany śliwką
karczek w ziołach
Przekąski zimne:
kurczak smażony w cieście
roladki z tortilli z serkiem i oliwkami
mus z wątróbki z cebulą karmelizowaną
wiejski pasztet z brusznicą
jajka garnirowane
pomidory faszerowane sałatką
galaretki drobiowe
Sałatki:
sałatka grecka
sałatka szefa
Dodatki:
pieczywo mieszane
masło
Ciasta:
tort
sernik królewski, kremówki, wuzetki
Napoje:
kawa z ekspresu z dodatkami (cukier, mleczko) – bez ograniczeń
herbata z dodatkami (cukier, cytryna) — bez ograniczeń

Menu konferencyjne

Wersja I

Zimna płyta:
kanapki finger food
roladki z tortilli nadziewane oliwkami
koreczki imprezowe trzyskładnikowe
Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą i świeżym liskiem bazylii
Wino:
białe i czerwone
Napoje:
woda gazowana i niegazowana,
sok pomarańczowy,
kawa, herbata,
dodatki

Wersja II

Zimna płyta:
roladki z tortilli nadziewane oliwkami
sałatka makaronowa z szynką, serem i ogórkiem
tartinki (wędlina, ogórek, pomidor, ser żółty, ser pleśniowy, papryka, pieczarki konserwowe
koreczki imprezowe trzyskładnikowe
Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą i świeżym listkiem bazylii
patery serów
Wino:
białe i czerwone
Napoje:
woda gazowana i niegazowana,
soki pomarańczowy, jabłkowy,
kawa, herbata,
dodatki
Bufet słodki:
babeczki kruche z kremem i owocami
jabłecznik, sernik
patery owoców

Menu piknikowe

Wersja I

Grill:
Karczek w ziołach
Kiełbasa śląska
Żeberka w miodzie
Banany grillowane z czekoladą
Warzywa grillowane/ warzywa duszone
Ogórki swojskie
Pieczywo
Ketchup/ Musztarda
Napoje:
Kawa/herbata
Woda/ soki
Alkohol:
piwo lane

Wersja II

Dania z grilla:
Stek z karczku z grilla w ziołowej marynacie
Karkówka duszona w musztardzie Dijon
Grillowana kiełbaska z pieczoną cebulką
Grillowana biała kiełbaska
Golonka po staropolsku
Żeberka w miodzie
Szaszłyki drobiowe
Udko duszone
Szaszłyki warzywne
Duszone warzywa w ziołach prowansalskich
Warzywa grillowane
Zimna płyta:
Sałatka cezar
Sałatka makaronowa z szynką, serem i ogórkiem
Sałatka grecka
ogórki kiszone,
tzatziki ze świeżych ogórków,
Dodatki:
pieczywo ciemne i jasne,
smalec
ketchup, musztarda,
Napoje:
woda gazowana i niegazowana
Alkohol:
Piwo lane
Wódka biała
Wino

Menu raut

Wersja I

Bufet zimny:
krewetki z salsą mango
roladki z tortilli z serkiem smakowym i warzywami
rozbef pieczony z avocado i chili
szparagi w szynce parmeńskiej
szaszłyki z mini mozarelli i pomidorków coctailowych
sałatka cezar
tartniki na pumperniklu z pastami smakowymi
Napoje:
kawa i herbata
soki pomarańczowy/ jabłkowy
woda z cytryną
tonik/ coca cola
Alkohole:
wina deserowe
whisky
gin
wódka biała

Wersja II

Bufet zimny:
krewetki z salsą mango
roladki z tortilli z serkiem smakowym i warzywami
rozbef pieczony z avocado i chili
szparagi w szynce parmeńskiej
szaszłyki z mini mozarelli i pomidorków coctailowych
sałatka cezar
tartinki na pumperniklu z pastami smakowymi
schab nadziewany śliwką
sztufada z karczku
kurczak smażony w cieście
mus z wątróbki z cebulą karmelizowaną
wiejski pasztet z brusznicą
jajka garnirowane
pomidory faszerowane sałatką
szaszłyki z mini mozzarelli i pomidorków cherry
Napoje:
kawa i herbata
soki pomarańczowy
woda z cytryną

Alkohole:
wina deserowe
wódka biała

Menu staropolskie

Strawy ciepłe:
Prosie pieczone faszerowane kaszą jaglaną
Żurek staropolski na zakwasie
Bigos myśliwski
Strawy zimne:
Deska wiejskich wędlin
Smalec z ogórkiem kiszonym
Leszcz w occie
Sielawa wędzona
Sałatka z ogórka z koprem
Deska wędlin staropolskich:
Szynka staropolska
Żeberka tarnogórskie
Karczek staropolski
Karczek suszony w pieprzu
Masło, pieczywo,
Gruszka w occie, winogrona
Deska wędlin swojskich:
Salceson
Szynka wiejska
Boczek wędzony
Kiełbasa podkomorzego
Pasztetowa podwędzana
Smalec, ogórki kiszone
Marynaty z przydomowej spiżarni
Okowity:
Wódka z przerębla
Miody pitne
Piwo chmielowe, niepasteryzowane

Menu wesele

Wersja I

Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym
I Danie Gorące – obiad:
świąteczny rosół z makaronem,
zestaw surówek (trzy surówki podane na półmisach)
kluski śląskie, ziemniaki przysmażone (podane na półmisach)
trzy rodzaje mięs do wyboru: schabowy, filet drobiowy, de’volai
II Danie Gorące:
Barszcz z pasztecikiem
Zimna płyta:
półmiski serów i wędlin staropolskich
sztufada z karczku
schab nadziewany śliwką
szynka w ziołach
kurczak tempura z sosem słodko-kwaśnym
tortilla z oliwką i pomidorkiem
wiejski pasztet z brusznicą
pomidory faszerowane sałatką
sałatka żydowska
śledź po kaszubsku
Napoje:
kawa, herbata, woda mineralna niegazowana
Deser:
Lody 3 rodzaje smaków
(np. czekolada, wanilia, truskawkowe) pokryte polewą toffi lub czekolada


Wersja II

Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym
I Danie Gorące – obiad:
świąteczny rosół z makaronem,
zestaw surówek (trzy surówki podane na półmisach)
kluski śląskie, puree ziemniaczane (podane na półmisach)
trzy rodzaje mięs do wyboru: schabowy, filet drobiowy, de’volai
II Danie Gorące:
Barszcz z pasztecikiem
III Danie gorące:
Żurek staropolski na zakwasie
Zimna płyta:
półmiski serów i wędlin staropolskich
sztufada z karczku
schab nadziewany śliwką
szynka w ziołach
kurczak tempura z sosem słodko-kwaśnym
mus z wątróbki z cebulą karmelizowaną
tortilla z oliwką i pomidorkiem
terrina drobiowa z orzechami
wiejski pasztet z brusznicą
jajka garnirowane
pomidory faszerowane sałatką
sałatka żydowska
śledź po kaszubsku
Napoje:
kawa, herbata, woda mineralna z cytryna i miętą
soki, napoje gazowane
Deser:
Puchary lodowe
z owocami leśnymi i polewą czekoladową
Ciasta:
tort
jabłecznik, sernik królewski, makowiec,
stefanka, kremówka
Alkohole:
wina deserowe
wódki białe
wódki kolorowe
piwo lano

Menu wigilijne

Wersja I

Bufet gorący:
pierogi z kapustą i grzybami
pierogi ruskie
kapusta z grochem
karp smażony
Bufet zakąskowy:
karp w galarecie
różne rodzaje śledzi
łazanki z grzybami i kapustą
sałatka wielowarzywna
sałatka z wędzonym pstrągiem
sałatka nicejska
makiełki
kutia
Ciasta:
makowiec
piernik
Napoje:
kompot z suszu
kawa, herbata
soki

Wersja II

Zupy i dania gorące:
Wigilijny, staropolski barszcz gotowany na zakwasie z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania zimne i sałatki:
Śledź w sosie jogurtowym
Ryba po grecku
Karp po żydowsku
Łazanki z kapustą
Kapusta z grochem
Roladki z tortilli z pesto i serkiem smakowym
Sałatka po żydowsku
Sałatka jarzynowa
Deski serów z winogronem
Pomidory faszerowane sałatką
Dodatki:
Pieczywo
Ciasta:
Piernik, szarlotka
Tort firmowy
Napoje:
Kawa i herbata b.l.
Woda b.l.
Soki 0,4 l/os